Have a break

De aanpak: een individuele tussenjaar programma voor jonge talenten en switchers. Een jaar waarin je gaat werken, stage gaat lopen, vrijwilligerswerk doet, een taal gaat leren of gaat backpacken? Want ook zo leer jij je talenten en interesses goed kennen. Als je dit weet kan je met een gerust hart een studie kiezen. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Tijd voor een tussenjaar
We starten met te inventariseren wat jij allemaal in een tussenjaar zou kunnen gaan doen. Wat zijn de mogelijkheden op werk, stage, reizen?
Inzicht in je zelf
Je gaat aan de slag met je kwaliteiten, vaardigheden, interesses, inspiratie en motivatie. Het resultaat is een persoonlijke kaart. Wat zou je over jezelf  willen onderzoeken in je tussenjaar?
Richting bepalen
Welke interesses komen bij jou voor: kunst, wetenschap, handel, techniek, mensen begeleiden, sport. En hoe leer jij eigenlijk het beste? In deze fase kies je jouw studiethema’s. Ik vraag je maximaal 5 en minimaal 3 zelf te bepalen.
Actieplan Tussenjaar
Nu pakken we ook je actieplan tussenjaar erbij. Kun je nu praktische ervaring op gaan doen om je talenten te ontdekken en gaan versterken? 
Studieonderzoek
Je leert zelf een werkwijze om dit onderzoek goed aan te pakken. Het echte werk begint met proefstuderen, deskundigen gaan opzoeken en stage lopen.
Een studiekeuze maken
Tevreden over je eigen antwoorden dan kun je aan de slag met de inschrijving van de gekozen studie.
Tijd en locatie 
Het zijn 8 bijeenkomsten met testen, opdrachten, een gericht plan van aanpak en Skype-gesprekken, ook als je in het buitenland aan de slag bent. We houden de gesprekken aan mijn keukentafel in Leiden.