Kiemkracht

De aanpak
In een individueel traject onderzoek je grondig je talenten, persoonlijkheid, interesses, leerstijlen, motivatie en studiecriteria. Je bestudeert het opleidingsaanbod en je komt tot een top vier van mogelijke thema’s. Je maakt een verdiepingsslag om er achter te komen welke studie het beste bij je past. De volgende stappen maak je:

Kus je talent wakker
Na de kennismaking gaan we aan de slag met je wensen, kwaliteiten, talenten, vaardigheden en persoonskenmerken. Het resultaat is een persoonlijke kaart van jou anno 2018. En wie je ga je betrekken bij je studiekeuze? 
Waar maak jij je hart voor?
Welke dromen heb jij? Hoe zou je die kunnen waarmaken? Welke interesses passen bij jou: kunst, wetenschap, handel, techniek, mensen of sport. 
Bepaal je koers
In deze stap kies je jouw studiethema’s. Maximaal vijf en minimaal drie, want er moet wel wat te verkennen zijn!
De studie verkenningstocht
Het echte werk gaat beginnen met open dagen, proefstuderen en deskundigen gaan opzoeken. Met een actieplan ga je aan de slag.
De knoop doorhakken
We ronden het af met een paar kritische noten. Kwaliteit van de school gecheckt? Tevreden over je eigen antwoorden dan heb je je studiekeuze op zak of ga je werken aan een goed alternatief plan.
Tijd en locatie 
Gemiddeld  hebben we 5  gesprekken in 2-3 maanden nodig. We houden de gesprekken aan mijn keukentafel in Leiden.