Motivatiekompas

Dit is een kort en krachtig individueel programma. Tijdens bijeenkomsten en een aantal voorbereidingsopdrachten maak je een analyse van jouw motivatie. En leer je zelf hoe je focus kunt aanbrengen in je studiekeuzeproces. Het programma is geschikt voor jongeren tussen 16 en 23 jaar die moeite hebben met het maken van een studiekeuze of gestopt zijn met hun studie en opnieuw willen uitvinden welke studie bij hun past.

Wat raakt jouw motivatie?
Om een goede keuze voor een studie of beroep te kunnen maken, maken we eerst jouw motivatiekompas. Je schrijft zelf actieverhalen over activiteiten die jij met plezier doet. Vanuit die actieverhalen analyseer je samen met mij als MotivatieKompas®
coach welke onderwerpen je interesseren, welke vaardigheden jij graag inzet, hoe je met mensen samenwerkt, wat je gemotiveerd houdt en wat jouw drijfveer is. Een eigen motivatiekompas is het resultaat.

Op onderzoek uit
Met behulp van opdrachten en handige websites ga je op onderzoek uit naar geschikte studiemogelijkheden. Vervolgens bekijken we of deze studies bij je motivatiekompas passen.

Gesprek samen met je buddy
In dit gesprek bespreken we de uitkomsten van het motivatiekompas, de bijpassende studie- en beroepskeuzemogelijkheden en jouw actieplan.

Tijd en locatie
Gemiddeld hebben we 3 gesprekken in 1,5 maanden nodig. We houden de gesprekken aan mijn keukentafel in Leiden.